11.8 C
Skopje
Monday, May 27, 2024
spot_img

Лукаревска: 🤝”Даночни инспектори без граници” – Tax inspectors without borders (TIWB)

🤝”Даночни инспектори без граници” – Tax inspectors without borders (TIWB)

📌Програма која значи технички предуслови, обуки, размена на искуства и градење капацитети за вршење на надворешна контрола кај мултинационалните групации кои имаат законски обврски согласно Законот за данок на добивка во делот на трансферните цени.

📌Поддршка на експертот Сањев Шарма за даночниот инспекторат претставена преку алатки и вештини за анализа на ризици и процедури за контроли, до зголемување на квалитетот на надворешните контроли.

📌Благодарност до г- дин Армен Григоријан ,постојниот претставник на УНДП во нашата држава и ОЕЦД , за поддршката и довербата во капацитетите на УЈП за поправедна и поефикасна наплата на даноците.

поврзани објави

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Последни објави