29.8 C
Skopje
Tuesday, July 23, 2024

На втор работен ден, Мицкоски објави инвестиција од 450 милиони евра од Алказар Енерџи

Од македонскиот ветер, инвестиција во енергетиката за повеќе пари во македонскиот буџет.
Ветив работа за народот и тоа го остваруваме.

Денес објава на инвестиција од Алказар енерџи, oд околу 450 милиони евра за целосна енергетска независност.

📌 струја за 100 000 македонски домаќинства од овие ветерници.
📌 55 ветерници што ќе произведуваат еден терават час електрична енергија или еден милион мегават часови.
📌 приближно 20 отсто од целокупното производство на електрична енергија во земјава.
📌 нови 630 вработувања.
📌 најголемата инвестиција во сегментот на парк со ветерници.

Инвестиции за подобар животен стандард
За тебе!
#МакедонијаПовторноТвоја
#ПОЧНУВАМЕ

поврзани објави

Последни објави