24.8 C
Skopje
Sunday, May 19, 2024
spot_img
spot_img

Рекордна продажба на Тесла автомобилите во 2017. година

Калифорнискиот произведувач на луксузни електрични автомобили испорачал во првите три месеци до 2017. година 25.000 возила што досега е рекорден продажен резултат во еден квартал.

Од вкупните 25.000 испорачани возила, 13.450 се модел С, додека останатите се СУВ Модел Х. Од Тесла велат дека уште 4.650 автомобили се комплетирани и спремни за испорака и ќе се сметаат во следниот квартал на продажба од април до јуни.

Наскоро се очекува да се објават и финансиските резултати од првото тромесечије, но преелиминарните информации велат дека компанијата повторно би можела да претрпи загуба иако има рекордна продажба.

 

поврзани објави

- Advertisement -spot_img

Последни објави