fbpx
28.8 C
Skopje

Во Србија поништени претседателските изборите во четири градови

АКТУЕЛНО

Републичката изборна комисија на Србија од вкупно 44 поднесени приговори од претседателските избори кој се одржаа на 2. арпил одлучи да ги поништи изборите во четири избирачки места.

До сега одлучено е гласањето да се поништи во избирачки места во Кралјево, Панчево, Вршац и Врбас. Изборите во овие избирачки места ќе бидат повторени на 11. април.

Во овие избирачки места изборите се поништени поради низа нерегуларности меѓу кој имање на повеќе гласачки ливчиња во кутијата од бројот на заведени гласачи.

 

 

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -