fbpx
33.8 C
Skopje

Протест под мотото „Македонија против насилството врз животните“ најавија од „Анима Мунди“

АКТУЕЛНО

Протест во недела од 12:30 часот на Плоштад Македонија во Скопје најавија од здружението за заштита на животните „Анима Мунди“.

Мотото на протестот ќе биде „Македонија против насилството врз животните!“.

БАРАМЕ:
– Масовна стерилизација, а не масовна елиминација на животните;
– Забрана на слободната продажба на отрови;
– Полиција за животни под итно;
– За насилниците казна затвор!
Недела:12:30
Плоштад Македонија

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -