fbpx
28.8 C
Skopje

Продолжен викенд: Bториот ден од Велигден (понеделник) е неработен

АКТУЕЛНО

Според соопштението на Министерството за труд и социјална политика на Република Македонија вториот работен ден од Велигден (понеделник) е неработен.

Според Законот за празници на Република Македонија (Службен весник на Република Македонија број 21/98 и 18/17) вториот ден на Велигден според православниот календар (понеделник 17. април 2017 година) е неработен ден за сите граѓани на Република Македонија.

Како и петок, 14. април 2017 година е прогласен за неработен, вработените ќе добијат четири дена за празнување.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -