Fri. Sep 22nd, 2023

Снегот кој падна во обилни количини во текот на вчерашниот ден направи доста проблеми. Вистинска драма се случувало вчера над Скопје во планината Водно.

Имено по пријава во ЦУК и МВР дека на врв на Водно се заглавени пет малолетни деца и поради снегот не е возможно да се симнат и да се стигне до нив побарана е асистенција од страна на тимовите на Црвен Крст на Република Македонија.

https://www.facebook.com/100009807003628/videos/vb.100009807003628/390693954600835/?type=2&theater&__mref=message_bubble

Тим за спасување обучен за делување во вакви услови веднаш се упати на терен и покрај непроодниот терен успеал да стигне до врвот, да ги евакуира децата и безбедно да ги однесе до нивните домови.

By s.s.

Leave a Reply

Your email address will not be published.