fbpx
29.8 C
Skopje

ВИДЕО: „Facebook Spaces“ e верзијата на социјалната мрежа во виртуелна реалност

АКТУЕЛНО

Во текот на конференцијата за девелопери на Facebook, F8, од компанијата објаснија како ја замислуваат виртуелната реалност на социјалната мрежа. Facebook Spaces е уште еден начин да се дружите со своите Facebook пријатели, но овојпат во виртуелна реалност.

„Facebook Spaces“ стартува со аватар кој можете да го креирате и да го прилагодите според вашиот лик. Потоа почнувате со повикување на пријатели со кои ќе се дружите на Spaces или преку Facebook Messenger можете да ги повикате на развовор во виртуелна реалност. Заедно можете да прегледувате Facebook 360 видеоклипови, да цртате различни предмети и да прикажувате фотографии во слајдови во виртуелна реалност.

Погледнете како сето тоа изгледа:

 

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -