fbpx
15.8 C
Skopje

Обединети за Македонија: Насилните дејанија и луѓето кои ги поддржуваат и чинат треба да подлежат на одговорност

АКТУЕЛНО

„Обединети за Македонија, цврсто водени од Европските идеали, го поздравуваат храбриот и одлучен чекор, на парламентарното мнозинство во Сообранието.

Сметаме дека, насилните дејанија и луѓето кои ги поддржуваат и чинат, треба да подлежат на одговорност, и бараме институционална разврска на истите.

Обединети за Македонија, притоа, истакнуваат недвосмислена и безрезервна поддршка, кон понатамошните чекори, во насока на формирање нова реформска Влада, која храбро ќе го осветли патот кон евроатлантската интеграција на Македонија“ се вели во соопштението на Обединети за Македонија.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -