fbpx
17.8 C
Skopje

Делегација од градот Кавадарци гости на одбележувањето на Априлското востание во Бугарија

АКТУЕЛНО

На покана на градоначалникот на општината Панаѓуриште (Бугаријa) Никола Белишки делегација од градот Кавадарци беше дел од свеченото одбележување на 141-годишнината од избувнувањето на Априлското востание.

Претставниците на Општинската администрација од Кавадарци – Самоил Капетановски, Стефан Стоев, Надица Настова и Зоран Ефтимов се вклучија во прославата на 141-годишнината од избувнувањето на Априлското востание и оддадоа почит на хероите од Април 1876-та година.

Во зградата на Општината, претставниците на Општинска администрација – Кавадарци се сретнаа со градоначалникот г-дин Никола Белишки, заменик-градоначалниците г-ѓа Галина Матанова и г-дин Георги Павлов и претседателот на Општинскиот совет, г-дин Христо Калојанов.

На работната средба беа разгледани голем број прашања поврзани со спроведувањето на проекти дел од оперативните програми на Европската унија. Разгледани беа и прашања во областа на образованието, културата, спортот и здравствената политика на двете општини.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -