fbpx
17.8 C
Skopje

Од љубов не умрел никој

АКТУЕЛНО

Никој не умрел од љубов..
Никој..
Ама баш никој.
Сите тажни љубовни прикаски..
Имале лоша околина.. Лоша војна..
Лоша фамилија..
Лошо наследство..
Лоша среќа..
Некогаш не е се во твои раце..
Или е..
Перспективата е важна..
Јас сакам да екплодирам со тебе..
Длабоко во нас двајца..
Се крие ризница..
Ризница на емоции..
Спектар на убавини..
Не се плаши од нив..
Можда на почеток се многу..
Па спласнуваат..
Па пак се дигаат..
Јас престанав да се плашам..
Со сигурност знам дека може да ги пребродиме..
Нивниот прв налет..
Нивната втора офанзива..
Нивниот трет атак..
После третиот пат е лесно..
Можеме се..
Само дај ми рака..
Дај и ја на оваа моја шапа..
Да ја згрее..
Како скара на први мај..
Не е страшно..
Само верувај ми..
Од љубов никој не умрел

Пишува: Златко Ѓорѓијоски

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -