Sun. Sep 24th, 2023

Итната медицинска служба во Делчево успешно спаси живот на премрзнат човек кој бил пронајден во месностна викана Брежјето.

Според информациите кои ги добивме од Итната медицинска помош во Делчево, станува збор за 57 годишен човек, жител на Општина Делчево, кој заминал да го нахрани добитокот, а потоа не се вратил дома. Неговите најблиски кога отишле да го бараат, го пронашле паднат во вода во бесознание.

Раководителот на Итната медицинска служба на Делчево, д-р Гоце Стојменовски соопшти дека екипата региарала брзо, а на лицето му било дадено терапија за реанимација. По инсистирање на неговото семејство, лицето е пуштено да домашно лекување и засега се наоѓа надвор од животна опасност. Случајот го потврдија и од П.С Делчево.

By D.S

Leave a Reply

Your email address will not be published.