Fri. Sep 22nd, 2023

Македонија е под опсада на голема снежна покривка. Неколку сантиметри снег ја зафатија целата територија на државата, а на одредени места сообраќајот беше затворен и по неколку часови.

Од надлежните органи апелираат општините да ги чистат улиците од снегот, со цел да нема прекин и сообраќајни несреќи. Но изгледа дека Општина Виница овој апел не го свати сериозно.

Градоначалникот на Виница, Емил Дончев, наместо да ги активира службите да го санираат снегот од улиците, тој на официјалната фејсбук страница на општината се пофали со снегот.

https://www.facebook.com/137924966728/photos/a.10155386574566729.1073742517.137924966728/10155386582871729/?type=3&theater

https://www.facebook.com/137924966728/photos/a.10155386574566729.1073742517.137924966728/10155386579261729/?type=3&theater

 

By D.S

Leave a Reply

Your email address will not be published.