fbpx
28.8 C
Skopje

ДПМНЕ И ВМРО СЕ ДВА РАЗЛИЧНИ ПОИМИ

АКТУЕЛНО

Пишува Михаил Новковски  претседател на Обединета Младина за Македонија
Многумина ги мешаат поимите ДПМНЕ и ВМРО споредувајки го ВМРО со партија која вешто се задскрива зад кодот на македонската борба за независност и национално ослободување. ВМРО како организација која се борела за слобода неможе да соодвествува со партија која истата ја нарушува, тоталитаризмот кој го негуваше партијата на власт преку водачи кои незнаат ни што претставуваат четирите свети букви, истакнувањето на Тодор Александров а до него сликата на Тито завиени со српски знамиња го покажува нивното познавање на ВМРО и борбата на истото.
Десет години на власт беше гарнитура која на дел од Македонскиот народ му се прикажуваше како наследник на историското ВМРО нанесувајки голема штета на историјата преку името создаде гнев кај луѓето што сега истото го споредуваат со криминал, тоталитаризам и црнина, вие кои се задскривате стекнувајки лична корист а свесно вршите национално предаство, вашите валкани работи ги потпишувате со име кое присилно сте го присвоиле. .,,,,ВМРО ќе се бори за слобода на Македонија и македонскиот народ и воспоставување на национално единство.,,,… Слободата ја загушивте станавме земја на политички прогон, поделби и заплашувања, дали е тоа одразот на националното единство, дали преку борба за ваште џебови се боревте за Македонија.? Да не дозволиме повеќе валкање на историјата за потреби од личен карактер, не го споредувајте зборот ВМРО, ВМРОВЕЦ со ДПМНЕ со нивното раководство они не се вмровци они се дел од пропаднати удбашки структури кои вешто 11 години го злоупотребуваа зборот кој на сите Македонци им е врежан во својата самосвест, ВМРО е исконство кое треба да се негува и чува а не да се споредува со пропадната политичка структура.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -