fbpx
28.8 C
Skopje

Путин ја укинува анонимноста на интернет

АКТУЕЛНО

Рускиот претседател Владимир Путин потпиша указ со кој планира укинување на анонимноста на интернет до 2030 година, како и посебна контрола на средствата за информирање на интернет.

Покрај тоа, во указот на Путин, стои дека државата е должна да ја брани својата економска, државна, информативна и технолошка политика на светската мрежа. Путин го потпиша указот на 10 мај, а тој ја одредува информативната политика на Русија во наредните 13 години.

Според указот, приоритет при употребата на информативно-комуникациската технологија се

традиционално руските духовно-морални вредности и придржувањето до етичките стандарди.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -