fbpx
28.8 C
Skopje

2,8 милиони луѓе избегале од конфликтната зона во источна Украина

АКТУЕЛНО

Околу 2,8 милиони луѓе избегале од конфликтната зона во источна Украина, соопшти шефот на локалниот огранок на Меѓународниот Црвен крст и на Црвената полумесечина Даврон Мухамадиев.

Околу 2,5 милиони се внатрешно раселени лица, преселени во централна Украина. Други 1,2 милион побарале азил во Русија според податоците на Високиот комесаријат на ОН за бегалци. Уште 100 000 се наоѓаат во Белорусија.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -