27.8 C
Skopje
Thursday, June 13, 2024

Под душек пронајдени неверојатни 20 милиони долари

Во Масачусетс во САД под душекот на еден бразилец обвинет за перење на пари се најдени 20 милиони долари. Федералните судии во Бостон го осудиле Клебер Рене Рошан на 28 години затвор поради соучество во истрага за корпорација Телекс Фриј.

Фирмата, која се претставувала како интернет компанија за телекомуникации, била голема пирамидална шема.

Таа објавува банкрот во април 2014. година и должи над 5 милијарди долари на своите над 965.225 корисници во САД. Во Бразил фирмата должела над 1,76 милијарди кога објавила стечај, а адвокатот на обвинетиот одбил да даде коментар за случувањето.

 

поврзани објави

Последни објави