fbpx
16.8 C
Skopje

За руските студенти најголем проблем во државата е корупцијата

АКТУЕЛНО

Според руските студенти корупцијата и лошото образование се главни проблеми во државата.
Ова излегува од резултатите од анкетата на националниот институт на политички иследници. За 66% од анкетираните корупцијата е најголем проблем. На второ место е здраственото служење а потоа на трето место е и лошото образование.
Најмалку загриженост кај студентите во Русија предизвикува односот кон екологијата и ниските цени на нафтата и гасот со околу 21% од вкупните анкетирани.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -