fbpx
36.8 C
Skopje

ОМ: Го поздравуваме чинот на гарантирање на унитарноста на државата, честитки до мандаторот

АКТУЕЛНО

„Обединети за Македонија искажува срдечност, кон актот на доделување на мандатот од страна на Претседателот на државата, и укажува на фактот дека во овој случај беше демонстрирана државност од страна на посочениот.

Истотака сакаме да го поздравиме чинот на гарантирање на унитарноста на државата, и да посочиме дека со самиот чин беа отфрлени сите шпекулативни дејства, врзани за територијалниот интегритет и суверенитет на Републиката.

Обединети за Македонија му честита на новиот мандатор, и дава целосна и недвосмислена поддршка за формирање на нова реформска Влада, на чело со мандаторот Зоран Заев“, соопштуваат од Обединети за Македонија.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -