fbpx
33.8 C
Skopje

Честитка од претседателот на Собранието Џафери за Националниот ден на Власите

АКТУЕЛНО

Претседателот на Собранието на Република Македонија Талат Џафери денеска упати честитка по повод Националниот ден на Власите – 23 мај.

„Со овој значаен ден за припадниците на влашката заедница се одбележува и залагањето на вашите предци за признавање на влашкиот народ како посебен народ и придонесот во правец на зачувување на влашкиот јазик и култура.

Влашката заедница е уставно признаена заедница која активно придонесува во општествениот и културниот живот во Република Македонија, и претставува важна нишка од минатото, сегашноста и иднината на нашата држава,“ вели Џафери во честитката.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -