fbpx
33.8 C
Skopje

700 делегати го поддржаа Заев да остане ЛИДЕР на СДСМ

АКТУЕЛНО

Зоран Заев е реизбран за претседател на СДСМ. Вака одлучија седумстотината делегати на редовниот 22 Конгрес на партијата.

На функцијата заменик претседател останува Радмила Шекеринска која и до денеска ја извршуваше таа функција. ж
Од 723 присутни делегати, на Конгресот гласаа 643. Поддршка на Заев му дадоа 597 делегати.

– Ги отворивме прозорците на Македонија кон светот. Пред нас е долг пат, ќе работиме темелно и посветено. Македонија ќе биде унитарна држава, ќе биде водена од демократски вредности. Тоа се вредностите кои водат кон патот до ЕУ.

Тој кажа дека е подготвен уште вечерва да тргне по патот за живот во Македонија за сите.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -