fbpx
16.8 C
Skopje

Осум години Обединети за Македонија

АКТУЕЛНО

Осум години Обединети за Македонија. Осум години солзи, борба, смеа, радост, тага. Осум години среќа, подеми, падови. Низ текот на нашето опстојување на политичката сцена, имаше многу мили и не мили настани кои не направија она што сме денес.

Рамо до рамо со најголемите, сочувствувајќи со најмалите, храбро и борбено минавме трнлив пат, кој многу скапо го плативме, пат кој некогаш симболизираше гордост, пат кој не доведе на прагот на пеколот, пат кој завршуваше во црни зандани, пат кој неретко, не прикажуваше светло.

Срцевината на Обединети за Македонија, ја носат основачите, од чии раце не створија јаки како челик, како партија која во себе имаше сила и разум да го мине најлошото за да дојде до најдоброто. Благодарноста кон нив е неизмерна. Мозаикот од историјата на Обединети за Македонија, припаѓа и кон членовите, симпатизерите, но и кон оние кои тоа не се, а честопати, добронамерно не советуваа, кој дел од тој мозаик недостасува. И кон нив благодарноста е неизмерна.

Тешки времиња минавме, а она што секогаш беше водилка беше борбата за визија, а не провизија. Борбата за чиј стожер, е единствено Македонија, борба која ја водевме од пеколот. Борба која е појака од самите нас, жарот за таа борба, не згасна и нема да згасне, се додека во секој од нас тлее мало зрно надеж. Во нас…. Во вас… Во Македонија… Честит роденден Обединети за Македонија.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -