fbpx
28.8 C
Skopje

Пушењето убива 7 милиони годишно

АКТУЕЛНО

Пушењето и други видови на конзумација на тутун убиваат над 7 милиони луѓе секоја година, соопштуваат од Светската здравствена организација.

СЗО предупредува, дека годишната смртност од употребата на тутунот достигнува до 7 милиони луѓе што претставува зголемување за цели 3 милиони од минатиот век.

До 2030 година над 80 % од смртните случаи ќе бидат предизвикани од употребата на цигарите.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -