fbpx
16.8 C
Skopje

Маж стана жена – Прва интервенција на промена на пол во Македонија

АКТУЕЛНО

Тим врни лекари, предводен од проф. д-р Мирослав Ѓорѓевиќ од Србија, во клиничката болницата „Аџибадем Систина“ ја изведе првата операција за промена на пол во Македонија.

Интервенцијата помина во најдобар ред и пациентот чиј пол е променет во женски моментално се опоравува, изјави професорот Џорџевиќ по завршетокот на петчасовната интервенција.

Во тие 4-5 часа тие успеале да ги извадат сите машки полови органи и да формираат женски полов орган, за кој како што вели докторот Џорџевиќ, се надева дека ќе биде функционален.

 

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -