fbpx
29.8 C
Skopje

Се укинува Кембриџ програмата за средношколци

АКТУЕЛНО

Министерката за образование Рената Дескоска денес најави дека се прават обиди да се запре воведувањето на кембриџ програмата за средношколците, која според минатата влада требаше да проложи да се реализира и после основното образование.

Дескоска додаде дека и ќе се врши намалување на бројот на предметите во основното образование, намалување на бројот на часовите на наставниците со повисоки звања и подолг стаж за да може да бидат ментори на помладите нивни колеги.

Според професорот Петар Атанасов досега квалитетно образование добивале децата на богатите.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -