fbpx
23.8 C
Skopje

Во Македонија лани имало 58.022 корисници на социјална заштита

АКТУЕЛНО

Во Македонија лани имало 15.473 малолетни и 42.549 полнолетни корисници на социјална заштита, а 29.215 носители на домаќинства (број на домаќинства) биле корисници на социјална парична помош.

Според податоците на Државниот завод за статистика, најголемо учество од 48,9 отсто од вкупните права на социјална заштита кај малолетните корисници имаат услугите на социјална работа, а кај полнолетните услугите за социјална заштита кои изнесуваат 84,5 отсто.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -