fbpx
8.8 C
Skopje

Нешто ќе те питам бабо…

АКТУЕЛНО

Ова е споменикот на Тодор Александров во Кисела Вода. Ова е споменикот на една од најмаркантните личности во историјата на ВМРО и Македонија. Водачот за кого Даме Груев кажувал дека еден ден ќе стане голем лидер.
Тоа е Тодор Александров… Последниот цар на планините. На неговиот гроб, неговите наследници се заколнале дека ќе преминат през Голгота за да ја постигнат својата цел, а имено Независима Македония. Фактот дека денес споменикот на Стариот е во ваква состојба, за мене е доказ дека Македонија не е независна земја. Македонија е во канџите на темни сили, кои во последните неколку дена ги издаваат своите последни крици. Не знам колку пати треба да повторам дека Александров е симбол на македонската борба. Денес гледаме како се однесуваме кон симболите. Токму заради овој однос Македончето е објект на шеги од страна на целиот нормален свет. Ги заборавивте вашите дедовци комитите, тргнавте да ги барате „момчињата за забава“ од фалангата на Александар. Кога плукаш таму од каде реално треба да ја црпиш својата гордост, ништо добро не може да те очекува…
„Нешто ќе те питам бабо, право да ми кажеш, кога овој народ бабо ќе се сети на својот корен и ќе го почитува“.
Facebook статус на Атанас Величков

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -