fbpx
-4.2 C
Skopje

Апел за помош на Алексеј Перхај

АКТУЕЛНО

Алексеј е на возраст од скоро 6 годинки и боледува од ретка болест, односно прогресивна мускулна дистрофија-Дишен(Distrophio musculorum progresiva DMD), која предизвикува изумирање на мускулните влакна.

Лекувањето во Медицинскиот центар за матични клетки (ВУ) во Пекинг овозможува лекување на оваа тешка болест, а двонеделниот третман за операција, имплантација на матични клетки, физиотерапија, медицински услуги, пат, сместување и останати трошоци чини 30.000 долари.

Бидејќи родителите имаат три дечиња и не се во можност да го финансираат горенаведеното, ве замолуваат доколку сте во можност да помогнете околу обезбедувањето на потребните средства.

Може да донирате на броевите:
Корисници на Телеком на 070 143-115
Корисници на Оне.ВИП на 143-461

Или на трансакциска сметка
ЖИРО-СМЕТКА ВО НЛБ ТУТУНСКА БАНКА
210-7000 00 6394-63
НЛБ Тутунска банка АД Скопје
со цел на дознака ДОНAЦИЈА

Превземено од фб, Телеком и Оне.ВИП

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -