14.8 C
Skopje
Tuesday, April 16, 2024
Платено политичко рекламирање

Богоев: Изградбата на студентски град во Скопје ќе започне во текот на 2018 година!

Претседателот на СДММ и пратеник на СДСМ, Стефан Богоев во интервју за „Поглед“ вели дека владата на СДСМ наследила буџет и државна каса кои се во прилично тешка состојба, но и покрај тоа владата со ребалансот на буџетот одвоила повеќе средства за реконструкција на студентските домови отколку што било потрошено во изминатиот период низ годините наназад.

Богоев истакна дека дека неговите очекувања се дека реконструкцијата во одредени делови ќе започне и годинава, додека започнувањето на изградбата на студентскиот град кој го најави Владата на СДСМ во својата програма, би требало да биде предвиден во Буџетот за 2018 година.

поврзани објави

- Advertisement -

Последни објави