35.8 C
Skopje
Wednesday, June 12, 2024

САД ќе бараат промени на договорот за слободна трговија НАФТА

Роберт Лајтизер, главен трговски претставник на претседателот Доналд Трамп, изнесе цврст став за измените на Северноамериканскиот договор за слободна трговија (NAFTA).

Тој рече дека се потребни големи промени во тој документ за да се намали трговскиот дефицит на САД.

поврзани објави

Последни објави