7.8 C
Skopje
Wednesday, February 28, 2024

Само три од 81 општина во Македонија работат без долгови

Според истражувањето кое го спроведе „Ал Џезеира“, македонските општини се задолжени со повеќе од 76 милиони евра. Ова е околу 15 проценти од вкупниот реализиран буџет од сите општини, на годишна основа.

Најзадолжени општини во државата се Охрид со 15 милиони евра, потоа следува Тетово со повеќе од осум милиони евра и Карпош со долг кој надминува седум милиони евра.

Од вкупно 81 општина, само три општини во државата немаат долгови. Тоа значи дека новоизбраните градоначалници ги очекува голем предизвик во финансиските операции по локалните избори.

поврзани објави

- Advertisement -
- Advertisement -

Последни објави

- Advertisement -