7.8 C
Skopje
Thursday, February 22, 2024

Изминаa цели 11-12 години од борбата со тотално лудачкиот режим на ВМРО-ДПМНЕ

Бев многу пати под закани за физички пресметки ,2-3 пати монтирани процеси за кои и денес тврдам дека се премногу смешни и дека еве во оваа сега слобода признавам- Немам појма ни за ликовите кои биле демек со мене во некаква релација во овие 11 години,а се спомнуваат во сведочења против мене за да можеле да покренат обвинение.
Требаше да гуглам и прашувам кои се тие ликови со кои сум бил поврзан во тие сведочења.Искрено и имињата ден денс не им ги знам.Сите тие ликови изјавиле дека воопшто не ме ни познаваат што е точно и доблесно.
Шпекулациите дека сум работел пак на Бихачка се-Само им помагав да се решиме од овој режим и што се однесува до тоа би им помагал уште 1001 пат да се решиме од вакви режими.Би помагал на секого да се решиме од вакви тоталитарни,анти-демократски режими.
Удари добивав и од тогашната Опозиција.Ме болеа и болат најмногу.Така да денес подобро овие да не ми се појавуваат пред очи.
Ужасно тешко финансиски преживеав овие 11 години.Двата телефони кои ги поседував тогаш
075 445 618 и 070 208 069 имаат преку 1000 прислушувани страни.Еден ден ,многу скоро ќе барам јавен увид на овие материјали до последна реченица и страница.
Неможев нити да мрднам и да сработам било што знаејќи дека ме прислушкуваат цели 7 години.
Најмногу ме плашеше помислата да не бидам уапсен а, со тоа тешко би настрадала мојата фамилија.
Помислата ми беше дека јас не работам против Македонија која ќе ме уапси туку работам против еден многу комплексен авторитарен режим ,нео-тоталитаризам кој допрва треба да се изучува на факултетите за политикологија во Македонија и во светот.
Помислата ми беше дека секакво обвинение кое состават ќе биде дека сум ја подривал Македонија ,а не нивниот чудовишен систем.Ова посебно боли.
И на крајот имам лична сатисфакција дека не треба да им објаснувам на никои на која страна бев овие 11 години ,а најголемата сатисфакција ми е што моите деца знаат точно дека бев на правата страна.Е тоа ми е мојата најголема сатисфакција .
Борбата за Македонија мора да продолжи.Не само да стани членка на ЕУ и НАТО туку и да биде просперитетна .Имаме уште многу борба.Не се опуштајте.Имаме планини да срушиме пред нас.
*Бев испровоциран да го напишам ова листајќи низ пораките на ФБ каде сум добил вкупно 327 закани за 11 години ,лесни или тешки ,од позиција или опозиција.
Не очекувам да бидам разбран уште повеќе сакан.
Овде нема да престанам..допрва само почнувам.
Facebook статус на Даме Чкатроски

поврзани објави

- Advertisement -
- Advertisement -

Последни објави

- Advertisement -