12.8 C
Skopje
Monday, May 27, 2024
spot_img

Саниран дефектот во студентскиот дом „Кузман“

Државниот студентски дом – Скопје, соопштува дека информациите за обезбедување на топлинска и електрична енергија во студентските домови.

„Во сите три државни студентски домови, системите за парно греење тековно се одржуваат и функционираат без проблем, а јачината на топлината е идентична како и во сите други објекти во градот кои се поврзани на централната мрежа. Секако, во услови на екстремно ниски температури на студентите им е дозволено да вклучуваат и дополнителни грејни тела.

Исто така, непречено се одвива и дистрибуцијата на електричната енергија. Дефектот кој како резултат на ниските температури во настана во мрежата на ЕВН околу студентскиот дом „Кузман Јосифовски – Питу“, во текот на вчерашниот ден е саниран“, се наведува во соопштението од Државниот студентски дом – Скопје.

поврзани објави

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Последни објави