fbpx
5.8 C
Skopje

БМВ повлекува 1,4 милиони возила во сервис

АКТУЕЛНО

Германскиот производител на автомобиле БМВ ќе повлече во сервис повеќе од 1,4 милиони возила во САД. Причината за ова е опасноста од пожар која може да се појави под поклапачот на моторот.

Потпаролот на баварскиот гигант објави дека ризокот од пожар е многу мал, но овој потег се презема со цел на претпазлива мерка.

Сервисирањето на возилата се очекува да започне од 18. декември. Станува збор за модели произведени во период од 2007 до 2011 година.

 

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -