21.8 C
Skopje
Sunday, April 14, 2024
Платено политичко рекламирање

СДСМ: ВМРО-ДПМНЕ 11 години ги партизираше државните институции и тоа заврши

Социјал демократскиот сојуз на Македонија (СДСМ), владеачката парија посочи дека заврши времето на поранешната влас предводена од ВМРО ДПМНЕ, како и методите што беа користени за партизација на државните институции.

Во продолжение, интегрално ви го пренесуваме дописто од СДСМ:

„Не постои поголема партизација на државните институции од онаа што ВМРО-ДПМНЕ ја правеше 11 години кога државните институции наместо во интерес на граѓаните, работеа единствено во интерес на Никола Грувски и неговите соработници.

Времето на партизација на институциите и притисоци врз вработените во администрацијата заврши со заминувањето на ВМРО-ДПМНЕ во опозиција.

Реформскиот процес во државната администрација продолжува и обезбедува независни, професионални и ефикасни државни институции кои работат во интерес на граѓаните и во служба на законите“, стои во дописто.

поврзани објави

- Advertisement -

Последни објави