11.8 C
Skopje
Saturday, May 18, 2024
spot_img

Синдикатот на „Југохром“ на средба со Димитриев

Денес конечно ќе се оствари средба меѓу Синдикатот на „Југохром“ и премиерот Емил Димитриев. Средбата ќе започне со почеток од 14 часот.

Од синдикатот изјавија дека после средбата ќе ја информираат јавноста за договореното. Тие уште во декември побараа средба со премиерот откако државниот инспекторат по екологија им се закани со затварање на фирмата.

„Југохром“ не работи веќе од 1 ноември поради не добивање на А интегрирана еколошка дозвола во предвидениот рок. Вработените 2 месеци земаат плата пониска за 30% од предвидената. Во „Југохром“ се вработени повеќе од 700 лица.

поврзани објави

- Advertisement -spot_img

Последни објави