fbpx
11.8 C
Skopje

Бошковски: Не можам да се откажам од партијата во која членував 19 болни години

АКТУЕЛНО

Лидерот на Обединети за Македонија Љубе Бошковски денеска во Охрид, на отворањето на партискиот штаб рече дека не може да се откаже од ВМРО, односно од политичката партија во која членувал две децении.

 

Деновиве гледаме еден лидер кој така уште се нарекува, во интервју, зборува како ние кои сега сме власт, велат дека ќе сме го продаделе јазикот дека Македонија ќе била бинационална држава дека Македонија ќе го даде Уставот, името и дека се за што тој се борел, Македонија ќе изгуби. Притоа заборава дека токму тој се служеше со овие методи и не случајно го нарекував него и тие околу него политички чудовишта. Освен со сеење страв и омраза не можеа поинаку да владеат со Македонија.

Ние не се бориме за Македонија во која стравот ќе владее и за чудовишта кои излегуваат од црни џипови со црни мисли, тоа време е минато.

Ме критикуваа дека многу сум го споменувал ВМРO-ДПМНЕ. Не можам да се откажам од ВМРО, политичката партија во која членував две децении, од македонскиот код на чии темели ја градиме платформата на нашата политичка сила Обединети за Македонија. ВМРО е нашата матрица, нашата судбина и шифра на опстојување на македонскиот народ, без разлика на која политичка партија и припаѓаме.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -