Sun. Sep 24th, 2023

Турските власти денеска ги забранија сите јавни настани кои ги организира ЛГБТ заедницата во Анкара.

Забраната, што стапи на сила синоќа, се однесува на сите ЛГБТ филмови, театарски претстави, панел-дискусии или изложби.

Leave a Reply

Your email address will not be published.