35.8 C
Skopje
Wednesday, June 12, 2024

Контроли во бугарските болници за откривање злоупотреби на штета на Фондот за здравство

Бугарското Министерство за здравство, Министерството за внатрешни работи и Обвинителството спроведуваат заедничка контрола во сите болници за користење јавни средства, изјави министерот за здравство Кирил Ананиев.

– Со проверките ќе бидат опфатени сите болници, без исклучок, со прецизни процедури и правила. Ќе бидат насочени на болничките договори во потрага за откривање на оние кои нанесуваат штета на Националниот фонд за здравствено осигурување и на граѓаните, рече Ананиев.

поврзани објави

Последни објави