27.8 C
Skopje
Thursday, June 13, 2024

Wizz Air победи на Aviation 100 „Европска авиокомпанија на годината“

Wizz Air, најголемата нискобуџетна авиокомпанија во Централна и Источна Европа, со задоволство објавува дека ја осви наградата за „Европска авиокомпанија на годината” Aviation 100. Наградата ја прими Оуин Џонс, главен директор за корпорации на „Wizz Air“, на „Airline Economics Growth Frontiers“ конференција и свечената гала-вечерна одржана во Лондон.

Aviation 100 ја пофали Wizz Air за извонредната година на раст, во која компанијата доби рекордни броеви на патници, дополнително ја проширува својата мрежа и најавува промена на нарачката на 146 авиони на Airbus А320neo од Семејство авиони на Дубаи Airshow.

Добитниците на наградите од висок профил, кои ги признаваат најзначајните изведувачи на годината во воздушната индустрија, првенствено се одлучуваат на анкетата во индустријата, испратена до глобалната дистрибутивна листа со повеќе од 10.000 имиња во текот на два месеца. Номинациите за секоја категорија се прифаќаат и се оценуваат со помош на комбинација на бодови доделени за одредени критериуми. Aviation 100ги рангира првите десет изведувачи во секоја категорија, а победникот добива награда за исклучителни достигнувања.

Главниот корпоративен директор на “Wizz Air”, Овен Џонс, коментираше:

„Ние сме горди што ја добиваме оваа престижна награда, што уште еднаш потврдува дека Wizz Air е одличен бизнис, како и одлична авиокомпанија. 2017 година беше многу возбудлива година за Wizz Air, бидејќи остваривме неверојатен раст од над 24% и рекорденброј на парници кои ја зголемија нашата мрежа на пат до преку 550 правци низ 43 земји и воведовме бројни иновативни подобрувања на искуството на нашите клиенти. Нашиот систем за промена на нарачката на дополнителни 146 авиони на најновите технологии на Airbus А320neo ќе ни овозможи да продолжиме да растеме во наредната деценија, што значи дека е можно да се најдат најниски можности за патување низ цела Европа и пошироко, како што продолжуваме да се движиме да станемеевропска авиокомпанија со неоспорно најниска цена.Во 2018 година, ние ќе останеме фокусирани на стимулирање на побарувачката на клиентите, истовремено давајќи oдлично искуство на едно од најмладите авиони во Европа“.

поврзани објави

Последни објави