fbpx
5.8 C
Skopje

Дечињата кои се лечат во Детската болница во Козле добија подароци од бугарското МНР

АКТУЕЛНО

Дечињата кои се лекуваат во болницата Козле во Скопје денеска добија новогодишни подароци од бугарското Министерство за надворешни работи. Лично Зорица Заева, сопругата на премиерот на Република Македонија, Зоран Заев, ги раздаде подароците на децата во Институтот за белодробни заболувања. Амбасадорот Иван Петков и директорот на болницата “Козле” д-р Ангелчо Андоновски, исто така беа присутни на ова убаво случување. За време на настанот беше договорено со помош на бугарската амбасада во Скопје да се организира работилница за децата со аутизам.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -