fbpx
19.8 C
Skopje

Влада: Ќе се формира „Ансамбл за албански народни ора и песни во Република Македонија“

АКТУЕЛНО

Владата на Република Македонија ја разгледа и ја усвои Информацијата за потребата од основање нова Национална установа „Анасамбл за албански народни ора и песни во Република Македонија“- Скопје.

Министерството за култура во рок од 30 дена треба да подготви и до Владата на Република Македонија да достави одлука за основање Национална установа „Анасамбл за албански народни ора и песни во Република Македонија“.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -