fbpx
11.8 C
Skopje

ПРОГНОЗА: Северна Кореја ќе започне да се стреми кон преговори со САД

АКТУЕЛНО

Јужна Кореја предвидува дека, во следната година Северна Кореја ќе се стреми кон започнување на преговори со САД во оптимистична прогноза, направена и покрај плановите на државата да создаде специјализирани воени капацитети за борба со јадрените закани, кои доаѓаат од северниот сосед.

Северна Кореја ќе се стреми кон преговори со САД, а своевремено ќе продолжи со напорите да биде призната за фактички јадрена државна страна, се вели во соопштението на јужнокорејското министерство, без да се посочуваат причините за направените заклучоци.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -