11.8 C
Skopje
Saturday, May 18, 2024
spot_img

Заев го продолжува проектот на претходната власт „Купи куќа купи стан“

Владата најави дека ќе го продолжи проектот „Купи куќа купи стан“. На владина седница била разгледана и ја усвоена предлог- одлуката за времетрањето на јавниот повик и бројот на јавни повици за пријавување на граѓани за добивање субвенциониран станбен кредит во 2018 година.

 

Со донесување на оваа долука, и во 2018 годна ќе им се овозможи на граѓаните по поволни услови да дојдат до сопствен дом. Со проектот, граѓаните кои немаат друг имот на свое име и чии месечни приходи не надминуваат 900 евра, ќе може да аплицираат за два вида на субвенциониран станбен кредит, за купување или доградба на куќа или за купување стан.

поврзани објави

- Advertisement -spot_img

Последни објави