29.8 C
Skopje
Tuesday, July 23, 2024

Законот за јазици ќе се гласа во четврток

Предлог-законот за употреба на јазиците ќе се гласа во четврток поради тоа што на денешната собраниска седница немаше кворум. На почетокот на продолжението на 27-та седница на Собранието, беше отворен претрес за предлогот за избор на Осман Кадриу за судија во Уставен суд, но немаше ниту пријавени за збор, ниту кворум за гласање.

поврзани објави

Последни објави