Mon. Oct 2nd, 2023

Во терористички напад на автомобил- бомба во војниот камп на северот на Мали загинаа повеќе од 50 луѓе, а повредени се стотина.

Експолозијата се случила во базата во оперативниот механизам во градот Гао, каде што се наоѓаат неколку стотини припадници на вооружените групи на мировниот корпус како и војската на Мали.

За овој напад уште никој не превземал одговорност, но се верува дека зад овој чин стојат исламските екстремисти кој се активни во овој дел на земјата.

 

By Dejan

Leave a Reply

Your email address will not be published.