Mon. Oct 2nd, 2023

Денес се одбележува големиот христијански празник Богојавление – Водици.

Секоја година во местото Калофер, Бугарија, голем број на храбри луѓе – верници, учевствуваат во традиционалниот танц „Пајдушко“ во ледените води на реката, како дел од прославата на денот на Богојавление.

Еве како изгледаше тоа денес.

Leave a Reply

Your email address will not be published.