21.8 C
Skopje
Saturday, July 13, 2024

Коефициентите за кладење и исходот на натпреварите

Коефициентите за кладење може да се каже дека до некоја мера влијаат на конечниот исход на натпреварите. Поготово онаму каде кладилницата дава реални коефициенти. Сепак треба да се соберат доволно информации за тоа дали коефициентот е реален, ова се некои параметри кои се земаат при креирање на коефициенти:

  • Составот на тимот
  • Очекуваните отсуства на некои играчи од тимот
  • Претходно играните натпревари на екипата, може да влијаат врз способноста на играчите
  • Состојбата на теренот каде се игра натпреварот
  • Коплетната мотивација на екипата

Доколку вие се информаирате на правилен начин и ги добиете вистинските информации ќе имате одлични шанси за да остварите добар профит.

Коефициентите за кладење може да ви помогнат во кладењето

Коефициентите кои обложувалницата ќе ги понуди не одговараат секогаш на реалната веројатност за победа на едната или другата екипа. Туку тие се прилагодени за обложувалницата да има одреден профит. Затоа ако тој што се клади, знае да ги определи реалните коефициенти е во голема предност. Тој може да препознае кога кладилницата нуди поголем коефициент, од онај реалниот.

Коефициентите за кладење

Кои коефициенти се добри за кладење?

Доколку ова прашање им го поставите на играчите кои играат со многу пари ти ќе ви одговорат дека само реалните коефициенти се добри. Затоа што доколку коефициентот не е реален тогаш значи дека се работи за грешка на аналитичарот или кладилницата намерно ви нуди таков коефициент. Анализата и статистиката може во голема мера да ви помогнат при одлучувањето на кои натпревари да се кладите, но внимавајте и тука може да се работи за лажна статистика.

  • Лажната статистика може да ја искриви реалната слика за натпреварот

Статистиката може да биде лажна, а тоа е многу лесно во фудбалот. Затоа што резултатите се со мал број поени, односно голови. На интернет може да се пронајдат многу корисни статистики. Такви се просецен број на шутеви или ефективноста на акциите. Но тука веќе доаѓаме до она што сами може да го видиме, на пример дали некој клуб добро напаѓа. Значи сепак подобро е да се познаваат клубовите и нивните јаки и слаби страни отколку статистиката.

поврзани објави

Последни објави