fbpx
22.8 C
Skopje

Стратегија за управување со парите во обложувањето

АКТУЕЛНО

Најважната стратегија во обложувањето е управување со парите. Разликата помеѓу обложувачите кои на крајот на месецот се „во плус“ и останататите „спонзори“ на обложувалнциата е начинот на управувањето со парите.

Како прво потребно е да си направите своја „банка“. Банката е одредена количина пари кои може да ги потрошите во обложувалница, а воопшто да не наштетат на вашиот квалитет на живеење. Стратегија за управувавањето со парите има многу за пишување, а овде ќе ги издвоиме само најважните.


———————————————————
САМО УШТЕ 2 ДЕНА!
200% бонус до 200 EUR екслузивно во 10Bet казино!
1.Најавете се на казиното на 10Bet или креирајте сметка ТУКА
2.Направете уплата над 20 евра со промо кодот 200PHANTOM
3.Добијте 200% до 200 евра бонус
Регистрирај се на 10Bet казино 
———————————————————


ВЛОЖУВАЊЕ СО НЕГАТИВНА ПРОГРЕСИЈА

Вложување со негативна прогресија значи да го засилите секој ваш влог со секое ваше промашување. Овој вид на вложување е за оние кои имаат поголем капитал, односно повеќе пари на сметка, бидејќи во низа од пет или шест промашувања, влогот може да биде доста голем. За овој начин на уплата, потребно е минималниот коефициент да биде 2.10. Односно ова правило со коефициентот е посебно важно, затоа што ако играте со негативна прогресија и уплатите на помал коефициент, ќе се најдете во ситуација каде што со погодениот пар ќе бидете во минус, наместо во плус. Практично, ставате  50 евра и ги губите, потоа ставате 100 евра на коефициент помал од 2.10, еве на пример 1.5 и ако го погодите вие ќе земете 150 евра, а до тогаш сте потрошиле 150 евра, па така вие немате никаков ќар од играта. Затоа најдобро е да играте на коефициент поголем од 2.10 за кога ќе имате добитен пар, да имате и нешто плус во вашиот џеб.

Доколку немате доволно средства, не започнувајте со оваа стратегија!

ВЛОЖУВАЊЕ СО ПОЗИТИВНА ПРОГРЕСИЈА

Вложувањето со позитивна прогресија значи дека влогот се крева само кога сте „добитни“. Овој вид на вложување е наменет за обложувачи со помал капитал, како и за обложувачи кои сега почнуваат со оваа проблематика. Кај вложувањето со позитивна прогресија, целта е одреден износ на заработка за кој мора строго да се приджувате. Кога вашата цел ќе биде постигната, почнувате од почеток.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -