27.8 C
Skopje
Wednesday, June 12, 2024

Кепевски: Богоев ветуваше брда и долини за карпошани, а откако ја доби власта и изминаа 100-те дена, не мрдна со прст

Карпош и граѓаните на општина Карпош се сведоци на 100 дена лаги, неспособност и неработење на Стефан Богоев. Стефан Богоев овие 100 дена буквално ги преспа и не отпочна ниту еден капитален проект за граѓаните. За да ги добие симпатиите на граѓаните, Стефан Богоев ветуваше брда и долини за Карпошани, а откако ја доби власта и изминаа 100-те дена, не мрдна со прст, истакна Томи Кепевски на денешната прес-конференција на ВМРО-ДПМНЕ.

-Ветуваше чист воздух за сите, а дивите депонии растат на секој чекор, особено на потегот над речното корито на реката Вардар. Општината е нефункционална во поглед на одржување хигиена и чистота, а граѓаните се гушат во смог и ѓубре. Ветуваше пренасочување на градежните активности од урбаниот дел на Карпош, во делот на Бардовци и Злокуќани, се со цел развивање на делот на овие две населби, а прекинување на зголемувањето на бројот на згради во урбаниот дел, за пред некое време да бидеме сведоци ние советниците дека Стефан Богоев очекува огромни суми на комуналии во новиот буџет. Сето тоа би било во ред, доколку Богоев не е фатен во лага, а тоа значи дека нема предвидено скоро никаква инвестиција за овозможување комунални услови за градба во Бардовци и Злокуќани, и со тоа уште еднаш се потврдува дека ги изманипулира граѓаните на Карпош и ќе никнат уште многу згради оваа година, рече Кепевски и додаде:

„Стефан Богоев како и сите други негови партиски колеги, по насока на раководството на СДСМ избрка 100-тина вработени од општинската администрација. Тоа се луѓе со професионален ангажман со години наназад, кои беа избркани на улица за на нивно место да се вработуваат партиски војници. Нема никакви најави од ветените паркови, базени, градинки и останати проекти. 100-те дена на Стефан Богоев ќе се паметат по загадувањето, дивите депонии, бркањето на луѓе од работа и донирани неколку прочистувачи на воздух во градинките. Многу ветувања, а никаква реализација. Тоа е начинот на работа на СДСМ и Стефан Богоев“.

поврзани објави

Последни објави